Hoe u kunt beginnen met vapen en stoppen met roken

Roken is een van de meest schadelijke gewoontes die iemand kan hebben. Het is niet alleen slecht voor de longen en het hart, maar het kan ook leiden tot andere gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er gezondere alternatieven die kunnen helpen bij het stoppen met traditioneel roken, en een van deze alternatieven is vapen.

Vapes, ook wel bekend als e-sigaretten, zijn ontworpen om de nicotinebehoefte van rokers te vervullen zonder de schadelijke effecten van traditionele sigaretten. In plaats van tabak te verbranden en rook in te ademen, werkt een vape door vloeistof (e-liquid) te verdampen en in te ademen. Het kan een goede optie zijn voor mensen die willen stoppen met roken, maar die moeite hebben om volledig te stoppen.

Een van de voordelen van vapen is dat je de nicotine-inname kunt afbouwen. Vapes zijn er in verschillende nicotinegehaltes, van 0 mg tot 18 mg of meer. Dit betekent dat je kunt beginnen met een hoger nicotinegehalte en langzaam kunt afbouwen naar een lager nicotine gehalte totdat je helemaal geen nicotine meer gebruikt. 

Een ander voordeel van vapen is dat het minder schadelijk is voor de gezondheid dan traditioneel roken. Als je overstapt op vapes hoef je je niet druk te maken over de risico’s. In tegenstelling tot traditionele sigaretten, die meer dan 70 kankerverwekkende stoffen bevatten, bevat e-liquid slechts een handvol plantaardige ingrediënten, waaronder propyleenglycol, plantaardige glycerine, smaakstoffen en optioneel nicotine.

Online vape store